Att göra eller inte göra*

Sitter i köket och funderar på vad jag ska ta tag i först... Tvätten, eller dammsugningen, eller bädda sängen eller om jag ska skita i alla måsten å ta med mig Simon och gå ut istället och njuta av solen så länge den nu är framme. Helgvädret verkar ju bli skit så...
Var hos barnmorskan igår för att få konstaterat det jag redan visste. Bebisen har inte hänt sig om. Så på måndag har vi tid för vändning. Jippie!!! Jag har ju känt huvudet så himla tydligt förut och nu tycker jag att det känns annorlunda när jag känner runt. Så om vi har riktigt tur så har den vänt sig om helt självmant. Eller rättare sagt den lyssnade på storebror som då och då pratar genom naveln där han lär lillebror (vi vet inte att det är en han, men Simon har bestämt det!!!) både det ena och det andra och ger den små direktiv, bl.a att den ska vända sig om.
Imorgon åker vi till Stockholm. Astrid Lindgrens Barnsjukhus, eller Pippis mammas sjukhus, som Simon säger, ska få sin beskärda del av grabben med G! Först ska vi till ortopeden för lite koll om hans skena och slipning verkar vara rätt för honom. Tjejen som hjälper oss här hemma är jätteduktig och hon verkar kunna sin sak och det är hon själv som har skickat oss till Stockholms ortopeden. Dels som Feedback för henne att hon gör rätt och sen ska dom vara jätteduktiga där uppe med ett stort labb eller vad det är så dom kan göra allt som behövs för honom. Ja, det är lite svårt att förklara när man knappt fattar själv. Men Simons sjukgymnast tyckte i början på veckan att han hade mera rörlighet i benet och det är jättepositivt för det betyder att Simons ortos gör nytta!!! Hoppas hoppas!!
Sen när vi varit där så ska vi till AL och träffa en reumatolog och en husläkare för att fastställa eller avfärda det dom i Linköping tror att Simon har.. Vilket är en bindvävssjukdom. Inom reumatism.. Vet inte så mycket mera för läkarna har inte velat prata så mycket om det än förräns vi vet hur läget ligger.. Mer än att om det är det dom tror så ska det vara behandlingsbart och det låter som ljuv musik i mina öron!!
Nähä, nu ropar lilleman att han är hungrig. Sen ska vi åka iväg och fixa lite grejer inför helgen.
Att Freddan i jag ska ut o käka och gå på teater i Stockholm på lördag får jag berätta om en annan dag.
Tjingeling o Puss

Kort*

Igår hade jag inget för mig så jag gick runt och tog lite kort i huset.. Har gjort om lite här och där inför våren som är på ingång!!





Hallen och mitt kära rosa fick det bli...






Lite nya köksgardiner i härligt turkos..





Var inne i blomaffären på jobbet och var bara TVUNGEN att köpa mig några peenser! Det stod ju EMMA på dom. Hem och planetera!!



Sen ville jag bara visa nya tapeten i det som numera ska vara arbetsrummet. Freddan blev klar med det i lördags eftermiddag. Ja förutom lister då, för dom var slut..

Näe, nu ska jag vila i soffan lite. Puss*


Helgen 10-11/3*

I lördags var Freddan, Simon, jag, Micke och Wille och grillade korv. Skönt att komma ut lite i friska luften efter att ha suttit inne i 2 dagar. (foglossningen)
 

Fredrik visade Simon och Wille vad han och Micke lekte med när dom var små. Kottar och pinnar och hur man gjorde dom till små djur.. Barnen tröttnade ganska fort :)
Jag gick i hagar och på gärden och i lite terräng och jag vet ju att jag får sota för det senare i form av en djävulsk smärta men det var så skönt att få ge sig ut lite. Kvalitetstid med familjen. Det är ju sånt här som Simon kommer ihåg att vi gjort. Inte så roligt för honom att sitta inne hela helgen och titta på när mamma städar och pappa tapetserar! Umgås ju hellre med honom då och ser hur glad han blir över att vi hittar på nåt. Han kommer ju alltid i första hand!

I söndags fyllde vår lilla guldklimp 4 år!! Herregud vad fort det går! Han är ju stora killen nu!! Massa pakety blev det, kalas på eftermiddagen med familjen och ännu mer paket. Tack snälla, alla inblandade!!

 

Det blev en lyckad dag och födelsedagskillen somnade på 2 röda, relativt tidigt den kvällen. Med ett leende på läpparna!

Puss*


Ny frilla*

I måndags agerade jag hårmodell. Jättenervös när jag var på väg dit. Erika, min svägerska, hade frågat mig om jag kunde ställa upp. Njjaaaääääeeeejjaaa... Ok då! Varför inte, det växer ju ut igen om jag inte skulle gilla det. Tjejen som skulle göra det ville ha fria händer så det var ju bara le o se glad ut när hon sa vad hon ville göra. Ett önskemål hade jag och det var att det får jättegärna vara lättskött med tanke på kommande bebis.. Hon sa att hon skulle klippa ganska mycket i det och jag kände mig lugn och trygg med det hon sa. Hon verkade vara det proffs hon utgav sig för så.. Jag blev supernöjd!! Jag blir ju jävligt ful på kort (för jag är ju så snygg i verkligeheten!!) men jag lägger ut några bilder får ni se..


 
  



Ja det kanske inte är så kort tänker ni.. Men jo, för mig är det det. I nacken hade jag ju längder. Page var förra frillan och nu är det väldigt kort istället. Men som sagt, jag trivs jättebra i det!!



Igår ringde dom från Astrid Lindgrens barnsjukhus. Vi har fått en tid där den 30 mars. Jag tog den direkt! Vi hade redan en tid där men det var den 26 april, samma datum som bebisen ska komma.. (Sen om den gör det...)
Tjejen jag haft kontakt med var jättegullig och skulle göra vad hon kunde för att hjälpa oss få en tid innan bebisen kommer. Känns som om det är lättare att åka dit innan. Sen vill vi ju ha reda på SNARAST vad som är felet i Simons ben så vi så snart som möjligt kan börja behandla. Om det nu är det dom tror att dom är på spåren..

Idag har Johanna och Hilma varit här. Lika roligt varje gång. Få prata av sig lite och lyssna på andras liv och deras vardag!
Simon är på dagis 3 dagar i veckan nu (resterande åker vi ju till US). Det går bra. Hade samtal idag och dom märker lite att han varit hemma mycket med mig. När han blir trött och ledsen så saknar han mig och vill hem till mig. Sån har han inte varit förut. Lite som att skola in på nytt men det ska nog ordna till sig. Bra att han hinner gå där några veckor och komma tillbaka till sina kompisar innan han ska bli storebror..

Puss*


..............*

Usch usch usch....
Idag är en sån där dag när jag inte vet hur jag mår.. Ont i huvudet, tung i huvudet, ont lite här och där, JÄTTETRÖTT och helt orkeslös.. Fast jag vet liksom inte varför..
Jo, jag är ju gravid o så men ska man må såhär?? Har gjort det i några veckor nu, från och till.. Ibland känner jag mig helt apatisk.. På kvällarna mår jag illa.. När jag var gravid med Simon kommer jag inte alls ihåg att jag mådde såhär..

Sen är ju vädret piss idag också.. Grått o tråkigt och för nån timme sen började det att snöa! Fy f*n!!

Vill ju kunna njuta så gott det går dom här sista veckorna. Det onda har jag liksom lärt mig att leva med även om det inte alls är skoj men allt det här andra... :(

Om 3 dagar blir Simon 4 år!!! Jösses.. Var tog min lilla knubbiga bebis vägen? Han är ju stor nu. Snart storebror!
Då ska vi ha kalas för honom. Det blir fullt hus! :)

Ska försöka gå ut en sväng ikväll när Freddan kommit hem. Få i mig lite frisk luft.

Vilket intressant blogginlägg känner jag... :)

Jo.. Ringde Astrid Lindgren idag.. Ja inte just henne, men till barnsjukhuset. Fick tag i precis rätt person.
Undrade lite över var Simons remiss tagit vägen och om hon kunde hjälpa mig att se vilket datum vi var bokade på. Just för att jag är i v 33 nu och det börjar närma sig.
Jo men Simon var uppsatt på en tid i april. 26 närmare bestämt... JAHA!! Beräknad förlossning är också 26 april!! Så hon skulle ta tillbaka tiden och prata med läkarna och se om hon kunde försöka hjälpa oss med en tidigare tid. För nästa tid var inte förräns i juni och det känns för oss som alldeles för långt fram med tanke på att Simon inte kan gå utan skena. Hon skulle höra av sig nästa vecka får vi se... Så håll tummarna nu alla!!!

Puss*
 

RSS 2.0