Sjuk sjukare sjukast......

Herregud vilken jul.. Först hade vi magsjuka allihop, sen en sväng in på sjukan o nu har jag nån jävla förkylning men feber o frossa o världens huvudvärk med tillhörande hosta...
Ia va hemma i 10 dagar, jag hann knappt att tfäffa henne.. Vi var sjuka, hon blev sjuk, alla andra blev sjuka... ALLA som jag pratat med har haft den här jävla skiten....

Men julafton var vi iallafall så pass friska att vi kunde ses allihopa för att fira lite... Mycket god mat, och vilken tur för mig att min matlust kom tillbaka på julafton!!! Många fina paket o mycket mysstämning!!!
Vicke och jag dricker glögg    Glada systrar

Fina julklappen       Första julafton slutade tidigt......

mindre lugn lördagnatt

Söndag lunch
Tillstånd:förhållandevis bra.....

Inatt kl 12 vaknade jag av en sån otrolig smärta i höger sida som strålade in mot magen.. Värken vägrade släppa och blev bara värre och värre... Kunde inte ligga,  sitta, stå, ingenting hjälpte.. Vid 1 kom ambulansen och hämtade mig..
Så min lördagnatt spenderad jag på akuten i Linköping... Mindre roligt!!
Dom kunde inte riktigt komma på vad det var för fel, jag ska få kallelse och göra lite undersökningar...
Vaknade vid 9 imorse av att samma smärta var å G igen, tog 2 panodil och försökte pilla i mig lite att äta och hittade en ställning som var relativt bekväm och till slut sjönk det undan.. Jag skulle kunna jämföra smärtan med förlossningsvärkar... Fy fan, det var bland det värsta jag har varit med om!!!!!!!

Nu ska jag gå o vila lite.... Hej så länge*

lugna lörda´n

Jag blev också sjuk, och tills lut även Fredrik.. Fy fan vad jag hatar att ha magsjuka... Då ligger jag hellre däckad i en förkylning.. Hatar att spy o må illa.. Och hur lätt är det att återfå krafterna om man inget kan äta och om man kan det så kommer det bara upp igen..
Idag mår vi skapligt.. Har pillat i oss lite mat, varit ute o gått, fått lite frisk luft.. Men det är också det enda vi orkar!! Är lite orolig över att Simon fortfarande är sjuk.. Han kräks en gång varje natt, å idag är han lite grinigare är vanligt från och till för att sedan vara precis som vanligt!!
 Ser ju inte så jättesjuk ut...... Men vips.....

GRATTIS EMELI!!!!!!!! Min kära lilla Emeli tog körkort igår!!!! Är så himla glad för hennes skull, jag började tjuta när hon ringde och berättade!!! Första försöket o allt, så nu kan vi ut o åka jämt!!!!! Grattis igen*Nu får du sitta här på riktigt!!!!

Jaha, om man skulle ta o pilla i sig lite mer vätska o sånt då medans tvättmaskinen går, herregud vad tvätt det blir vid magsjuka!! Å idag kommer Ia hem o jag får inte träffa henne *snyft* Inte förräns måndag typ... Hoppas vi blir friska NU!!!!!!
Puss*

Jaha......

Jaha, nu blev Simon sjuk också.. Jag har varit vaken sen 3 inatt... Han har kräkts lite o det andra...
Har fått i honom lite mat iallafall så jag hoppas han snart mår bättre!!
Skulle ju ha träffat Emeli o Isak idag, men det fick jag ju ställa in.. Skit också, såg fram emot det ju....

Simon har sovit ganska mycket idag o då har jag roat mig med att skriva rim till paketen.. Ojoj vad bra jag är på sånt!! INTE!! Men det är rim iallafall!!
Nähä, nu ska jag gå o laga lite mat.. Har ju verkligen inget roligt att skriva om (precis som vanligt) när man bara suttit inne hela dan..
Hej hej*

Vad i h.........

Men vad är nu det här då??????
Ont i halsen, snorig o lite tung i huvudet!!!! Det har jag väl inte tid med heller.... Grrr....

Igår var jag i Ekhagen... ÄNTLIGEN är Vickemannen frisk så jag fick komma dit o leka o pussa på honom..
Han tog direkt med mig upp i hans rum, tog fram en bok och sköt fram en stol till sängen, pekade på sängen o sa "Mmma", sen satte han sig själv på stolen medans jag fick ligga i hans lilla säng.. Sötunge. Fast det var fortfarande jag som skulle läsa...

Idag är det stora tvättardagen!! Har äntligen tagit tag i det där tråkiga rummet på nedervåningen som jag på något konstigt sätt lyckas undvika hur bra som helst!!!! Men nu var det dags.. Det liksom ekar i garderoberna!!

Imorrn är det fullspeckat schema.. (Kanske) en dejt med brorsan först, sen till Sandelius för lunch med Emeli o Isak, sen ut till Hanna för mammaträff... Åååå just det.. Får ju träffa Sara o Martins nya lilla tillskott då.. En liten grabb, ska bli skoj!!!

Nähä. en stor kopp kaffe väntar op sen tvättsortering!!!
Puss*

ny vecka......

Jaha, ytterligare en helg gången, tredje advent gick så fort att jag inte ens hann att tända ljusen...
I fredags var det ju fest i Västerby.. Det var så himla skoj!! Hamnade vid ett väldigt bra bort (föutom en snobb). Min bordsherre tog bra hand om mig, julsnapsen var god, maten skitdålig iofs men tjejen jag hade brevid mig hade jag kunnat sitta o prata med i timmar.. Hon var en sån där som man blev peppad av, började tänka att va fasen, JAG KAN OCKSÅ!!! Himlanste trevlig..
Kolla in hösäcken till höger, måste jobba på min hållning!!!!
Fredrik o Andreas lyckas ju alltid... å ha roligt alltså....

Lördagen var desto lugnare.. Energin som fanns gick åt till Simon.. Pizza och film..

Söndagen var det dags att åka in å trängas med resten i stan och handla lite. NU ÄR JAG FÄRDIG!!!!!! Gud så skönt!!!
Idag var jag ute i Örsnäs en sväng.. Dom börjar att friskna till nu.. Viktor ser iofs ut som en prickig korv (värmeutslag) men det ska väl snart gå över..

Var och tittade på Henkas blodlackerade garage idag, snyggt mönster han fick till.....

Nähä, nu ska jag ta o leta fram mina tomtar..
Hoho på er......

*Snö*

Idag snöar det.. Vitt o fint blir det.. Hoppas att det får ligga kvar och att snöandet inte övergår i regn...

Vår trädgård... Fint*

Idag har jag städat lite... Och när jag höll på som bäst så ringde det på dörren. Utanför stod Sven-Arne (vaktmästare på gymnasiet när jag gick där). Varje jul brukar han komma in med en liten julblomma till mig, iår har jag inte tänkt på det eftersom jag inte jobbar.. Men du stod han alltså där ute på trappan med en blomma!! Ååå, jag blev så glad! Tänk vad en liten blomma kan göra, förgylla en hel dag! Tack snälla!!!! Måste ge honom något...
Min lilla julpresent     Simon hjälper mig att städa

Har än sålänge inte blivit sjuk (peppar peppar) så det ser ut som att det blir fest ikväll.. Ser fram emot att få göra sig lite fin för en gångs skull... Min nya fina klänning.. Får se om jag vågar vara med på ett kort så ni får se... Dags att laga sig lite lunch nu..
Puss sålänge*


Fundering....

Kan man tänka sig till en magsjuka??? För då är nog jag på god väg...
Pratade med mamma förut och hon har blivit sjuk.. Jaha tänkte jag då är det bara att invänta skiten (!) här med då.. Så jag har gått o tänkt o varit orolig hela kvällen.. Å nu när jag skulle gå å lägga mig så började jag att må illa, så jag var tvungen att gå upp igen... Jag kan börja må illa när jag är nervös och jag gjorde det stora misstaget att käka lite ärtsoppa ikväll så det kan man ju bli dålig i magen av också...
Vill ju inte bli sjuk o speciellt inte i magsjuka, det är det absolut värsta!!!!
Ann-Britt sa att man måste var i det för att bli sjuk o det har ju inte jag varit. Mamma var ju inte sjuk igår när jag var hos henne så vi håller tummar o tår och tror på henne!!!!!

Nähä, om jag ska göra ett försök till o gå å lägga mig....
Puss o go´natt!

trött igen*

Inatt var vi vakna igen.... Simon hostade ganska mycket så jag ringde bvc som tyckte vi skulle gå till doktorn så vi vet att det inte är något. Och det var det inte heller... Barn kan ha feber såhär länge....

Så jag ringde Emma o fråga om vi fick komma förbi på en kopp kaffe, det fick vi! När jag klev innanför dörren sa hon "hoppas du är hungrig". Då hade hon lagat lunch gullungen!!! Kyckling o nudlar o det var smaskens!! Hon är så snäll som tar hand om mig o pysslar om mig, min lilla Loppan! Blev kvar några timmar, det är inte svårt, vi har så mycket att babbla om o gör vi inte det så springer vi efter Simon!!

Magsjuka i familjen... Vicke, brorsan, kanske mamma o kanske Hanna. Jag käkar vitpepparkorn o vägrar träffa dom!!!! Dom måste bli friska tills på fredag, vill inte gå själv på festen, eller ja det kommer ju att va kanske 70 pers till men jag känner ju ingen förutom Freddan o Andreas.... *håll tummarna*

Jag ska inte göra 2 saker samtidigt.. Igår pratade ja med mamma i telefonen samtidigt som jag satte igång en maskin med tvätt, imorse när jag kom ner o skulle hänga den så stod tvättmedlet upphällt o klart OCH KVAR UPPEPÅ TVÄTTMASKINEN!!!!! Så det var bara att börja om... *suck*

Tror att jag är klar med alla julklappar!!!! Har 2 saker kvar att köpa men jag vet VAD jag ska köpa och var, känns så skönt.. Ska be Freddan hiva fram tomtekartongen så tror jag att jag ska börja pynta lite i helgen.. Så man hinner mysa lite innan allt ska ner i skåp o lådor igen...

Alfred Nobel

Dags att ta på sig festblåsan, kamma igenom håret, slå upp ett glas vin och bänka sig framför tv:n.
Nobelfest!!!!!!

Kram*


tisdag igen då....

Idag bar det iväg till Linköping.. Johanna, Hilma, Simon och jag åkte in för att hälsa på Jennie och Lovalie och ta oss en titt på deras hus..
Jag blir så arg på mig själv för jag glömde ta kort!!!! Det var så gulligt när dom 3 sysslingarna lekte tillsammans! Eller ja, Lovalie o Simon lekte o lämnade stackars Hilma kvar i lekrummet....
Teaterträff ikväll. Det var glögg o pepparkakor o tilltugg, mysigt o trevligt o träffa alla en gång innan jul...

Tack snälla IA o Håkan för hjälpen med Freddans present. Ja, jag har äntligen kommit på en grej och jag tror det blir bra.. Jag skulle bli glad iallafall!!!!

Pratar i telefonen med Ia samtidigt som jag har inte en aning om vad jag skriver...

Imorrn är det gympa igen, försöker att tränga bort det hela tiden. Är det inte Johanna som påminner mig så är det Freddan o mamma.. Men det är sista gången imorrn.. Fast det känns lite tråkigt.. Är rädd att jag inte kommer att röra på mig alls nu.. Malin, i teatern, sa att jag hade blivit så smal. TACK MALIN!!! Men jag sa att jag hade bra strumpbyxor!! Men det var gulligt sagt av henne....

Min Simon för ca 9 månader sen....

Ytterligare några julklappar inhandlade!!

Hej hej..
Idag har jag varit istan en sväng..
Mådde både bra och dåligt efteråt.. Bra för att jag hittade 4 julklappar, och det var till dom som jag ej har kunnat komma på något åt så bra bra...
Dåligt för att jag provade MASSOR med kläder och nästan allt satt jättebra, OM JAG HÖLL IN MAGEN!! Det är magen som gör att jag mår dåligt, resten kan jag stå ut med... Och ja, det är väl bara att göra något åt det då tänker ni.. Tycker att jag gör det, men inte tillräckligt.. Plus att jag får verkligen inte äta nåt onyttigt för då lägger det sig där direkt.. Och hur jävla gott är det med luft jämt??? Till mat alltså... Näe men jag måste ta tag i det här lite mer seriöst antar jag.. Så julbordet, hej då...........
Det värsta är att se Fredrik gotta i precis vad som helst och han blir bara smalare och smalre, och tränar knappt nåt... suck*
Imorrn skulle jag o Johanna åkt in till ytterligare en kusin, Jennie.. Men Simon har fått feber igen och jag vill inte att han smittar ner Lovalie och Hilma, så det får bli nästa vecka istället hoppas jag när han är frisk..

Nähä, en tidig kväll tror jag!! Puss på er*

2005-07-26
Och om 4 månader blir denna tös 7 år!!!!!

Söndag*

Idag har varit en bra dag..

Fredrik, Simon, Salle o jag var ute och gick på förmiddagen. Knallade upp till Johanna, Hilma o Jonas o drack lite kaffe för att sedan knalla hela vägen tillbaks igen.. Duktig jag var va?!

Sen åkte jag ut till Emeli en stund medans grabbarna spelade innebandy.. Hon mår lite bättre nu, hon går iallafall inte som en gammal tant...
Sen matlagning, dammsugning o lite småplock som alltid behövs..

När Fredrik o jag var ute o gick pratade vi om varför alla andra kan ha sån ordning i sitt hus, inte dammtussar i hörnen o inget skit framplockat.. Tycker inte att jag gör annat än plockar i huset men ändå ligger det alltid saker överallt.. Dammsugningen ska vi bli bättre på!! Man behöver gå bort ibland för att få en kick o bli lite bättre ett tag.. Om man vill ha en sån här kick då ska man besöka Johanna (kusinen) eller Lisa B!! Inget illa menat om er andra men det är dom första jag tänker på...
Fast ganska duktig har jag varit på att ha ording sen storstädningen häromveckan.. Det känns bra o man mår bättre!!!

Nähä, ska man hinna med lite mer innan man tar kväll då kanske..
Puss*

Disigt*

Ja idag har man inte sett mycket...
Har varit i Vimmerby idag hela familjen.. Det är inte stort där men vi kände för att göra en utflykt, roligt att se något annat ibland. Och jag fick faktiskt 2 julklappar köpta och så var vi och åt en jättegod sallad på ett jättemysigt cafe´. Inrett på det där sättet som jag vill att mitt cafe´ska se ut.. Gamla bord, stolar o soffar, ihopplock av lite av varje, öppen spis, mycket tända ljus o så...

Såg Mamma Mia igår, har ju sett musikalen och älskar Abba-musik men måste säga att filmen var en stor besvikelse... Den kändes för löjlig, flamsig på nåt sätt...

Ikväll blir det lugnt, laga lite mat o bara mysa med familjen.. Mmmm, en glögg tror jag att jag ska gå o värma mig.. Freddan är ute o springer(!) men inte jag inte.. Näe inte en lördag, men glögg går bra!!!

Tack gullesyster för att du ringde o hörde hur det var med mig igår, eller ja du hade väl inget val efter mitt ledsna mail...
Nu ska jag kolla på en eventuell julklapp till Freddan som jag kommit på alldeles själv!!!!!
                                     

Måste nog ringa o höra hur det är med Emeli o hennes rygg också....
Hittade precis Simon när han satt under bordet och åt på en grej.. Usch det är så äckligt så jag ve inte om jag vill säga det... Salomons hundben!!!! Bläääääääää.........

Puss på er*

Hjälp!!!!!!

Snälla hjälp mig...
Jag har funderat o funderat, slitit mitt hår, bitit sönder mina naglar och traskat upp en stig i vardagsrummet men inget!!!!!!!
Vad ska jag köpa till Freddan i julklapp??
Han är inte alls hjälpsam, han önskar sig inget, tråkmåns.. TACK, det blev ju mycket enklare!!!!

Han önskar sig iofs en sak, ett Wii.. O det har ju lilla jag råd med.. Inte...


Vad köper man till denne man????
Kram*

TRÖTT!!!!!!!!

Nu ska jag berätta om hur en natt i familjen Berg´s hus kan se ut..  Ni som inte är intresserade hoppa en bit ner...

En febrig Simon somnar kl 20.00, med lite bök..
Klockan 23.00 när jag sovit en halvtimme ungefär vaknar han o skriker, söva om, går ganska fort. Sen vaknar han vid 01.00 igen och vill inte somna utan mat.
Sen vid 03.45 är det dags igen och då vill han ha mer mat.. Går och lägger honom och mig igen vid 04.30!!!!
Sen vid 05.00 vaknar han igen, då fick Fredrik gå upp och ta honom, vägrar sova.. Vid halv 6 byts vi om igen och då börjar han skrika, inget hjälper å så håller han på till 06.00..... Sen småsover han från och till hela morgonen, vi sover båda mellan 08.00 och 09.00... Så nu är jag trött och orkar ingenting!! Tut att jag älskar honom så mycket!!!!

Igår hade ja Henka, Hanna, Vicke o mamma här på lunch, mysigt.. Sen for jag in till stan för att klippa mig.. Tung lugg, som Lotta själv beskrev det.. Har inte vant mig än, men det kanske kan bli bra när man får styla det hur man själv vill.. Kort igen, fast det känns skönt... Mindre för Simon att dra i!

Ny frisyr krävde nya kläder tänkte jag o traskade iväg glad o förväntansfull.. Men nån tog snart ner mig på jorden igen.. Dessa gravidkilon vill inte försvinna och INGA kläder vill passa på mig.. Inte ens lite så man kan få känna sig litegranna snygg... Köpte en svart kofta som kan dölja allt istället....

Tur att jag har kvar min rosa bok, allt kan ju inte skrivas om här.. Det är så skönt att få skriva av sig.. Ibland kan jag få dåligt samvete över vad jag skrivit men jag måste få det ur mig annars går jag bara o grubblar och det äter upp mig innifrån...

 Ska den bli lika fin i år?.........

Nähä, ska man orka åka ner till affären o handla lite.. Får se... PUSS*


Full fart*

Jobbig natt.... Simon skrek och var vaken mycket, svårsövd!!!

Men jag fick sovmorgon. Kvart i 9 vaknade jag av att jag hörde en liten röst från rummet intill. Smög upp och tittade in i Simons rum, där sitter han i sin säng och leker med sin nalle och sin snuttefilt, pratar lite och är sådär himla söt som bara han kan vara. Han får syn på mig och spricker upp i ett leende.. Natten är som bortblåst!!!!!!!!!

Halv 10 var det gympa! Jobbigt som fan men jag kämpade på..  Hilma var ju naturligtvis med och gympade hon också.. Eller snarare stirrade ut mig så jag skrattade igenom mig dom flesta övningarna! Så söt!!!!
Hilma på gympa
Sen åkte mamma och jag till stan för att inhandla lite julklappar.. Gick ganska bra idag! Men vad ska jag köpa till Vicke?? Vill hitta nåt riktigt bra till honom men det är svårt.. Jag tycker det är jobbigt att handla till barn, är inte van vid sånt!!! Men nåt ska jag väl hitta på..
  Försökte hitta en tomteluva till Simon och storlekarna var ju tvungna att provas.. Det blev dock en större storlek!!!!!!!

Sen när jag kommit hem och ÄNTLIGEN får sätta mig i soffan ja då ringer Sofie och undrar om vi ska gå ut o gå.. Och jag kände för det så det var bara att resa sig upp igen.. Var länge sen vi sågs! Så idag har jag varit duktig!!
Nu har jag precis sett på Grey´s och herregud vad jag lever mig in.. Fredrik tittar på mig och skakar på huvudet. Ibland sitter jag o gråter, nästa stund skrattar jag. Gör olika små utrop som "nej", "ååå" "meeen".... Men bra är det!!!!!

Puss*

grått

Grått, det är så denna tisdag beskrivs bäst.. Fy fasen alltså vilket skitväder!!!!!!!!
Det här vädret kan ju ta knäcken på vem som helst!! Se upp alla ni med svaga nerver...

Har precis varit hos Ingelo Ida på mammaträff.. Elton och Sara var också där...

Har saker jag skulle behöva göra men det finns ingen energi och jag skyller allt på vädret....
Fast lite duktig har jag redan varit. Dammsugit, sytt upp och hängt upp Simons nya gardiner, det blev fint.
Simons rum

Nähä, det är väl bara att ta tag i tvätten då.......
Puss*

Ny vecka*

Ja då var det måndag igen!
Helgen flög förbi utan att jag hann o blinka.. Lördagen var lite slappdag, gick och småplockade o städade lite lagom mycket hela dagen.. Emeli o Andreas kom upp så vi åt middag ihop, varm smörgåstårta bjöd jag på..
Sen bar det som sagt, iväg till Emma och Rickard. Det var jättemysigt.. MASSOR med god mat, småplock, glögg och det viktigaste: MUST!!!!!!!
   

Jobbandet igår gick bra. Mycket folk och alla verkade vara på bra humör! Inte en enda kund som sa eller gjorde nåt man kan bli lite trött på och det är ovanligt!! Första advent har visst en bra inverkan på folk!!

Idag åkte jag ut till bror min.. Vi hjälpte honom att stycka ett rådjur.. Han gick ju då o skar sig själv i handen med en cirkelsåg i helgen så det blev ambulans o operation och stort gips!! Hur han ska klarar av att vara sjukskriven är för mig en gåta.. När han är ledig, har s.k fritid, ja då jobbar ju han arslet av sig!! Så vi har redan planer på att gå på museum här i Åtvid.. Får väl underhålla varann så gott det går..

Sen kom Hilma o Johanna på besök. Hilma hade tagit på sig hårband (eller var det svettband) dagen till ära. Hon var såååå söt!!!! Simon såg väl inte riktigt att hon gjort sig fin för deras date utan han var mer intresserad av att få av henne hårbandet!!!

Sen kom Vicke.. Skulle va barnvakt en stund. Simon o Vicke leker så bra ihop och hittar på en massa bus.. Ojojoj, hur ska detta gå i framtiden??
  Kusinerna
Sen var det matlagning, tvättvikning och ihopplock av allt vi dragit fram under dagen.. Så idag har det varit full rulle! Ska bli skönt att gå till sängen med en bra bok strax...

RSS 2.0